" /> Jojoba Yağı Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir? | Kingomedya

  • DOLAR
    5,3468
    % 0,24
  • EURO
    6,1052
    % 0,08
  • ALTIN
    210,0009
    % 0,03
  • BIST
    93.616,45
    % 0,34
Jojoba Yağı Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Jojoba Yağı Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağı ; günümüzde faydalarının daha fazla keşfedilmeye başlandığı bitkisel yağlardan biridir. Jojoba yağı cilde faydaları ve saça faydaları ile ilgili birçok kozmetik ürünün içeriğinde de bulunur. Jojoba yağı saç ve cilt üzerinde olumlu etki sağlayacak birçok etkiye sahiptir. Yazımızı okuduktan sonra mutlaka günlük yaşamınıza jojoba yağını ekleyeceğinizi tahmin ediyoruz. Haydi öğrenmeye başlayalım. İlk olarak öğrenelim bakalım jojoba yağı nedir..

Jojoba Yağı Nedir

jojoba nedir

Jojoba yağı nedir?

Jojoba bitkisi Kuzey Amerika’da yetişen doyurucu ve çok yıllık bir bitkidir. Sert çöl iklimlerinde gelişir, gelişimi esnasında birçok iyileştirici özelliği olan bir somun üretir. Jojoba bitkisinin somunu bir yağ haline getirilebilir.  Jojoba yağı, diğer esans yağlar ile karıştırmak için taşıyıcı yağ olarak kullanılacak kadar yumuşaktır . Jojoba yağını yanlız kendi başına da kullanabilirsiniz.

Birçok kişi, cilt bakımı rutinlerinin bir parçası olarak jojoba yağı kullanır. Bunun için iyi sebepleri var. Sivilce, kuru cilt ve sayısız diğer cilt rahatsızlıkları için çare olarak saf jojoba yağının kullanımını destekleyen birçok kanıt bulunmaktadır.

Jojoba yağının faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. Jojoba yağı nedir sorusunun ardından jojoba yağının faydaları nelerdir öğrenelim.

Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba Yağı Nemlendirir.

Jojoba yağı, nemlendirici bir maddedir . Cildinizin nemini kaybetmemesi için koruyucu bir bariyerle kapatmayı sağlar. Bu bariyer ile bakteriyel enfeksiyonları, akne ve kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

Jojoba yağı faydaları ; jojoba yağı cildi nemlendirir.

Jojoba Yağı Antibakteriyel Özelliğe Sahiptir.

Jojoba yağı antimikrobiyal ve antifungal özellikler içerir. Laboratuvar testleri , jojoba yağının tüm bakteri veya mantar türlerini öldürmediğini tespit ederken , salmonella, bir E. coli enfeksiyonu ve kandidaya neden olabilen bazı bakterileri ve mantarları öldürür.

Jojoba yağı faydaları ; antibakteriyeldir, cildi dış etkenlere karşı korur.

Jojoba Yağı Antioksidan Özelliğe Sahiptir.

Jojoba yağı, doğal E vitamini içerir . Bu vitamin cildinizde antioksidan olarak çalışır. Bu, jojoba yağının cildinize, kirleticilere ve diğer toksinlere günlük maruz kalmanın yol açtığı oksidatif stresle savaşmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Jojoba yağı faydaları ; antioksidandır ve cildi temizler.

Jojoba Yağı Kaplayıcı/Sıkılaştırıcı Özelliğe Sahiptir.

Jojoba yağı botanik bir madde olmasına rağmen, makyajı yağa (sebum) çok benzer, cildinizi uzun süre kaplar fakat cildinizde hiçbir ağırlık yaratmaz çok hafiftir. Yağın cildinizde birikme olasılığını azaltır ve gözenekleri tıkar, böylece daha az kırılma ve daha az şiddetli akne oluşur. Jojoba Yağı akne oluşumunu azaltır.

Jojoba yağı faydaları ; akne oluşumunu önler.

Moleküler düzeyde, jojoba yağı bir balmumudur. Cildinize emilebilmesine rağmen, mumsu yapısı, yüzeyde yatıştırıcı bir etki oluşturmasına izin verir. Diğer botanik esansiyel yağların aksine, jojoba yağı genellikle tahriş edici değildir. Alerjik reaksiyon nadirdir.

Jojoba yağı faydaları ; cildi yatıştırır , tahriş etmez.

Jojoba Yağı Sebum Üretimini Kontrol Etmeye Yarar

Jojoba yağı sebum üretimini düzenler çünkü vücudunuzun doğal olarak ürettiği sebuma çok benzer. Cildinize jojoba yağı sürdüğünüzde, cildiniz yatışır ve nemlenir. Bu saçınıza bir sinyal gönderir ve foliküllerin terlemesini sağlar, cildiniz hidrasyon için ek sebuma ihtiyaç duymaz. Bu, cildin yağlı görünmesini engeller ve tıkanmış gözeneklerden kaynaklanan aknenin önlenmesine yardımcı olur.

Jojoba yağı faydaları ; cildi yatıştırır ve nemlendirir, saç sağlığını destekler.

Jojoba Yağı Kollajen Sentezi Teşvik Eder

Antioksidan içeriği olan jojoba yağı vücudun kolajen üretmesine yardımcı olabilir. Kollajen , cildinizde ve eklemlerinizin yanı sıra vücudunuzun kıkırdak kısımlarında oluşan bir proteindir. Kollajen seviyeleri yaşlandıkça azalır . Bu, yüz yapınızın yaşlandıkça değişmesinin bir sebebidir .

Jojoba yağı faydaları ; kollajen üretimini destekler.

Jojoba Yağı Yara İyileşmesini Hızlandırır

Jojoba yağı, yara iyileşmesini uyarmada ümit verici bir maddedir . Ön araştırmalar , jojoba yağının cilt hücrelerin çizilme veya kesilme sonrası birbirine bağlanmasını teşvik ettiğini göstermektedir. Bu aynı zamanda akne ve sivilce yara izi tedavisi yeteneğinin nedeni olabilir. Bu yara iyileştirici özellikler jojoba yağının doğal E vitamini içermesine bağlanır.

Jojoba yağı faydaları ; yaraları, kesikleri ve çizikleri iyileştirir.

Jojoba Yağı Egzama, sedef hastalığı ve diğer kuru cilt rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olabilir.

Jojoba yağı, anti-inflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahiptir . Topikal uygulama kuruluğu, dökülmeyi, kaşıntıyı ve ilgili semptomları hafifletebilir. Sedef hastalığı ve egzama gibi iltihaplı cilt rahatsızlıkları olan kişiler, özellikle yararlı olan jojoba yağını kullanabilirler.

Jojoba yağı faydaları ; iyileştirici özelliği ile cilt rahatsızları tedavisinde kullanılır.

Jojoba Yağı Cildi Güneşin Zararlı Işınlarından Korur.

Jojoba yağı, bazı doğal güneş koruyucu ürünlerde popüler bir maddedir . Bir çalışma , E vitamininin, diğer antioksidanlarla birlikte kullanıldığında, cildinizi güneşten korumaktan koruyabileceğini düşündürmektedir. Jojoba yağı her ikisini de içerir. Güneş hasarı cildinizi kurutabilir ve dökülmeye neden olabilir. Jojoba yağı, E vitamini ile kaybı geri yükler, nem ekler ve güneş yanıklarının bu belirtilerini yatıştırmaya yardımcı olur .

Jojoba yağı faydaları ; güneşten cildi korur.

jojoba yağı faydaları

Jojoba Yağı sivilce tedavisi için yardımcı olabilir

En az bir klinik deney , jojoba yağının sivilce oluşumu önlemeye yardımcı olabileceğini gösterir. Jojoba yağı, anti-inflamatuar ajanları yatıştırıcı, iyileştirici özelliklere sahiptir, nemlendirir ve doğal bir antimikrobiyaldir. Bu özellikler, jojoba yağının, hafif sivilcelerin iyileşmesini teşvik etmenin yanı sıra, kırılmaları önlemesine yardımcı olabileceğini de ortaya koymaktadır.

Jojoba yağı faydaları ; sivilce oluşumunu önler, hafif sivilceleri iyileştirir.

Jojoba Yağı İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir

Oksidatif stres ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümüne bağlanabilir . Jojoba’yı kırışıklıkları ve ince çizgileri doğrudan tedavi etmeye bağlayan hiçbir araştırma yoktur, ancak antioksidan özelliklere sahip diğer bitki ürünlerinin cildin elastikiyetini arttırdığı gösterilmiştir. Bu, jojoba yağının antioksidan gücünün cildinizde kullanıldığında yaşlanma belirtilerini yavaşlatmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir .

Jojoba Yağı yara izleri görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir

E vitamini , yara izlerinin tedavisine yardımcı olmak için sağlık çalışanları tarafından uzun zamandır tavsiye edilmiştir. Bunun işe yarayıp yaramadığına dair araştırma hala devam ediyor .E vitamini, yara izi çare olarak denemek isterseniz , jojoba yağı iyileşme sürecinde faydalı olabilir.

Jojoba Yağı  E vitamini içeriği ile birlikte doğal yara iyileştirici özellikleri, yara izlerinin görünümünü en aza indirebilir.

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Saçlarınıza iyi bir bakım yapmak için jojoba yağı kullanarak; yıpranmış olan saçlarınızı en ucuz yöntem ile doğal görünüme kavuşturabilirsiniz. Jojoba yağı hoş kokulu diğer yağlar ile karıştırılarak kullanılabilir. Evde saç bakımı yaparken jojoba yağı ile saçlarınızın doğal ve hoş aroma kokuları ile birleştirirek doğal ve canlı görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Jojoba yağı saçtaki yağlanmayı yok eder, ferahlatır ve saç altındaki cildi yatıştırır.

Şimdi sırada Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır sorusunun cevabı var.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır

Nasıl kullanılır

Diğer bazı uçucu yağların aksine, jojoba yağının inceltilmesi gerekmez ve doğrudan cildinize uygulanabilir.

Jojoba yağı veya herhangi bir kozmetik ürünü kullanmadan önce, alerjiniz olmadığından emin olmak için bir alerji testi yapmalısınız. Aşağıdaki adımları uygulayarak bir alerji testi yapabilirsiniz:

  • İç önkolunuzda, üç veya dört damla jojoba yağı uygulayın.
  • Alanı bir bandajla örtün ve 24 saat bekleyin.
  • Bandajı çıkarın ve altındaki cildi kontrol edin. Kurdeşen, kızarıklık ya da tahriş belirtisi yoksa, anlarsınız.

Jojoba yağını kullanma şekliniz, istediğiniz sonuca bağlıdır. Kuru, çatlamış dudakları yatıştırmak için dudak balsamı olarak kullanabilirsiniz ya da yüzünüzün her yerine, yaşlanma karşıtı serum olarak uygulayabilirsiniz.

Ayrıca, sivilce tedavisi için jojoba yağı ile bir yüz maskesi oluşturabilirsiniz.

Diğer birçok malzemenin aksine Jojoba yağı göz bölgenizde kullanmak için güvenlidir, bu da onu yağ bazlı makyaj için popüler bir makyaj temizleyici yapar.

Jojoba Yağı Cilde Nasıl Uygulanır

Jojoba yağı masaj yoluyla uygulanmaz. Jojoba yağı cilde krem gibi ince bir tabaka halinde sürülerek uygulanır. Jojoca yağı cilt ile temas ettiği andan itibaren emilir ve etkilerini hızlı bir şekilde gösterir. Kaygan bir yağ olmadığı için bir nemlendirici krem gibi kullanmanız önerilir. Jojoba yağının faydalarını  yasemin yağı, gül yağı ve papatya yağı gibi diğer doğal yağlar ile de karıştırıp kullanmanız etkilerini de daha fazla arttıracaktır.  Jojoba yağının faydaları sadece cilt üzerine değildir jojoba yağının saçlara faydasıda çoktur. Jojoba yağı saçları besler ve güçlendirir. Saç bakımınızı üstlenir ve kepeği de ortadan kaldırırır. Jojoba yağının kullanımı kolaydır.

Jojoba Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Jojoba yağı saç için uygulanırken direkt saç diplerine sürülmelidir. Jojoba yağı saç için kullanırken yine diğer esansiyel yağlar ile karıştırılabilir. Jojoba yağı saç için kullanıldığında kepeği önler, saçı parlatır ve doğal görünüm kazandırır.

Jojoba Yağı Potansiyel yan etkileri ve riskleri

Jojoba yağı hipoalerjenik olduğundan, topikal olarak uygulanması genellikle güvenli kabul edilir. Bununla birlikte, jojoba yağının alerjik reaksiyona neden olduğu bazı nadir durumlar vardır . Belirtileri kızarıklık ve kaşıntıdır.

Bu yan etkileri önlemek için, jojoba yağı kullanmadan önce bir alerji testi (yukarıda açıklanmıştır) yaptığınızdan emin olun.

Jojoba Yağı Soru Cevap

Jojoba Yağı Son Sözler

Jojoba yağı, sivilce, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde etkili olabilecek çeşitli iyileştirici özelliklere sahiptir.

Bir temizleyici, nemlendirici veya leke tedavisi olarak faydalarından yararlanabilirsiniz. Genellikle yüzünüz dahil olmak üzere vücudunuzda herhangi bir yerde seyreltilmeden kullanılabilir. Bir kızarıklık veya başka bir alerjik yanıt geliştirirseniz, kullanmayı bırakın.

Jojoba yağı nedir, jojoba yağı cilde faydaları nelerdir, jojoba yağı faydaları nedir, yan etkileri ve nasıl kullanılır gibi merak edilen sorularınıza bu makale ile doyurucu cevaplar verdiğimize inanıyorum. Umarım faydalı olur. Esen kalın…Kullananlar Yorumlarıyla katkı sağlayabilirler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sitemizdeki tüm yayınlar bilgilendirme niteliğinde olup tavsiye değildir, kingomedya.com hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. Doktorunuza danışmadan hiçbir uygulama yapmayınız. Uygulama yapanlar sorumluluğu üstlenmiş olarak kabul edilirler. Cilt bakımı, Sağlık, Cilt Güzelliği
Bumerang - Yazarkafe